Ponents

#JornadesCiènciaCiutadana

Aitana Oltra

Universitat Pompeu Fabra

Coordinadora científica i co-fundadora del projecte de ciència ciutadana Mosquito Alert. Llicenciada en ciències ambientals, experta en sistemes d’informació geogràfica (SIG) i màster europeu en gestió d'aigua i costes.

Experiencia en implementació de pràctiques de ciència ciutadana, innovació i ciència oberta. Ha participat en diversos projectes de recerca, tant nacionals com internacionals, tant en la seva implementació com captació de fons, gestió i coordinació.

Rosa Arias

Science for Change

Fundadora de Science for Change i la creadora de OdourCollect, amb més de 15 anys d'experiència com a experta en olors i treballant en projectes europeus.

Assessora la iniciativa “Ciència al Parlament”, que busca crear una oficina de ciència per informar el Parlament espanyol. Membre de la junta directiva de l'European Citizen Science Association (ECSA).

Jaume Piera

Institut de Ciències del Mar

Investigador de l'ICM i coordinador del projecte Cos4Cloud. Forma part del Consell de Direcció de l'European Citizen Science Association (ECSA).

Biòleg de formació, s’ha especialitzat en tecnologies de seguiment ambiental: Observatoris oceanogràfics, Observatoris ciutadans i Ecologia Urbana

Albert Cañigueral

Generalitat de Catalunya

Actual director general de Dades Obertes, Transparència i Col·laboració a la Secretaria de Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

Autor de "El treball ja no és lo que era". Antic membre de Ouishare. Consultor/escriptor i divulgador centrat en els impactes socials i econòmics de les innovacions digitals que estan canviant la societat avui dia i en les properes dècades.

Javier Creus

Ideas for Change

Fundador d'Ideas for Change i creador del projecte @Pentagrowth, metodologia de les cinc palanques de creixement exponencial de les organitzacions.Cofundador de la incubadora de Digital Mood i de l'espai multidisciplinari @Kubik.

És coautor del llibre “No som formigues: un llibre sobre nosaltres, els humans”, conseller d'OuiShare i secretari de l'Open Knowledge Foundation a Espanya.

Anabel Sánchez

CREAF

Responsable d’impacte social del CREAF, biòloga de formació i doctora en Medi Ambient i Societat, amb més de 20 anys d’experiència en recerca forestal, ambiental i canvi climàtic.

Va coordinar en els seus inicis el projecte de ciència ciutadana Alerta Forestal que involucra la societat en la detecció d'afectacions a la salut dels boscos. Ha participat en projectes on interactuen ciència i societat com l’Observatorio ciudadano de la sequía (FECYT), CLISWELN (JPI Clima), FASTER (H2020-Widespread) i LIFE+ MEDACC, i en projectes de governança per a l’adaptació al canvi climàtic com ISACC TorDelta i REDAPTA (Fundación Biodiversidad), a més de coordinar el projecte de co-creació BeWater (FP7).

Raul Toran

ISGlobal

Responsable de la Unitat de Cultura Científica d'ISGlobal, amb més de 20 anys d'experiència en el camp de la divulgació i la comunicació de la ciència a l'Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC), Institut d'Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL), entre d'altres.

Project Manager de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC), i membre del comitè científic assessor de Vil·la Urània i esdeveniments com la Festa de la Ciència de Barcelona i la Setmana de la Ciència de Catalunya.

Andrea Comaposada

Anèl·lides

Fundadora d'Anèl·lides, serveis ambientals marins. Biòloga i Postgraduada en sensibilització ambiental: especialitzada en educació i comunicació ambiental. Exerceix entre d’altres de directora d’activitats de lleure infantil i juvenil i està especialitzada en coordinació de projectes ambientals. Educadora ambiental i amant del mar.

Dacha Atienza

Museu Ciències Naturals de Barcelona

Directora científica i responsable de col·leccions i investigació al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Responsable del projecte BioBlitzBcn, una iniciativa de ciència ciutadana per a l'estudi de la biodiversitat urbana de Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera científica al CSIC com a la Universitat Rovira i Virgili. Biòloga marina i aficionada a les meduses.

Diana Escobar

Ajuntament de Barcelona

Biòloga, Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni i Màster en Societat de la Informació i el Coneixement, ha desenvolupat la seva activitat professional en l'àmbit del patrimoni i la gestió de projectes científics i culturals en el sector públic. Responsable des de 2008 dels programes de ciència i innovació de l'Institut de Cultura de Barcelona, actualment és coordinadora de projectes del Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona, entre els quals, l’Oficina de Ciència Ciutadana.

Roberto Torres

Melanogaster Catch The Fly

Director de comunicació del projecte Melanogaster Catch The Fly. És responsable del disseny del projecte i de la seva comunicació. Té una llarga trajectòria en publicitat i màrqueting, i experiència com a consultor gràfic de comunicació científica. Co-director del projecte La ciencia en tu mundo.

Ha estat reconegut per la seva destacada tasca en la comunicació de la ciencia dirigida a públic juvenil. És el Communication officer de la Action COST EuroScitizen, on a més contribueix al grup de treball de Ciència Ciutadana.


Pau Sainz de la Maza Marsal

Generalitat de Catalunya

Geògraf expert en sistemes d’informació geogràfica (SIG) amb més de 20 anys d’experiència en planificació i conservació de la natura. En els darrers anys, ha centrat les seves tasques en la producció, gestió i anàlisi de dades de biodiversitat.

Actualment és Responsable de la xarxa Natura 2000 i coordinador de la Unitat d’Informació i Coneixement de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Representant de la direcció general a l’Observatori del Patrimoni Natural i la Biodiversitat (OPNB).